Arad, capitală gastronomică pentru un weekend

Aradul a fost capitală gastronomică pentru un weekend. Aici a fost organizată cea de-a doua ediție a Cupei Aradului în Gastronomie, dar și Campionatul Național de Pizza. Astfel, concurenți din toată țara, dar și din străinătate au participat pentru a fi notați de juriul format 100% din masterchefi străini.

După ce au fost înaintate juriului pentru notare, preparatele au putut fi degustate și de către spectatori. Acestora le-a fost însă dedicat un grătar în stil uruguaian, carnea preparată aici fiind împărțită gratuit doritorilor.

Bineînțeles că de la un asemenea eveniment culinar nu puteau lipsi nici probele de sculptură în fructe. Astfel, cei prezenți au putut observa cum talentul și îndemânarea pot fi îmbinate pentru a crea adevărate opere de artă.

Prin participarea la acestă competiție de gătit în aer liber, concurenții au demonstrat că se pot adapta oricărei situații deoarece condițiile oferite aici diferă puțin de cele dintr-o bucătărie obișnuită. Cu toate acestea, participanții au făcut față cu brio.

În ciuda vremii ploioase și a publicului nu prea numeros, evenimentul culinar a fost un succes. Atât autoritățile cât și chefii prezenți au fost impresionați de ce au văzut aici.

Autoritățile promit că vor continua organizarea acestui eveniment gastronomic și speră ca următoarele ediții să devină tot mai populare în rândul arădenilor.