Despre regionalizare, carieră și jurnalism, cu Sanda Nicola

Sanda Nicola: „Principalul meu obiectiv este să vorbesc lumii despre români și să vorbesc românilor despre lume și despre ei înșiși.”

Regionalizarea administrativ teritorială reprezintă un subiect sensibil la nivel național. Astfel, Digi 24 a lansat campania Raport de țară, al cărei scop este de a conștientiza cetățenii despre ce implică această regionalizare și ce avantaje sau dezavantaje vor avea în plus după realizarea acesteia. Astfel, în fiecare săptămână, două echipe de jurnaliști în frunte cu Sanda Nicola și Cosmin Prelipceanu vor ajunge în două județe ale țării tocmai pentru a realiza dezbateri publice și reportaje pe această temă.

Din discuțiile purtate până acum de oficiali, se pare că Aradul ar putea face parte dintr-o posibilă regiune de
vest a țării împreună cu județele Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin. Rămâne de văzut care va fi capitala acestei regiuni, însă până în momentul de față, favorit la acest titlu este orașul Timișoara.

Lăsăm acum la o parte problema regionalizării și profităm de ocazia că o

avem alături de noi pe Sanda Nicola, un jurnalist extrem de apreciat. Sanda ne va povesti despre începuturile carierei sale, dar și despre evoluția spectaculoasă în mass-media.

Una dintre cele mai recente corespondențe pentru AlJazeera, realizate de Sanda Nicola a fost la protestele de susțiere a medicului Raed Arafat din luna ianuarie a anului 2012. În acel timp, jurnalista făcea încă parte din echipa de știri B1 Tv. Ne întrebăm așadar, de ce s-a mulțumit Sanda doar să realizeze corespondențe pentru televiziuni străine? De ce nu a rămas în străinătate și de ce a revenit în România?

De mai bine de un an, Sanda Nicola face parte din echipa Digi 24. Aici este atât prezentator și moderator, cât și corespondent, dar nu orice corespondent, ci corespondent special Digi 24. Ce înseamnă asta? Sanda este trimisă în cea mai  mare parte doar la evenimente de importanță majoră, iar ea spune că fiind pe teren se simte într-adevăr în elementul ei.

Sanda a fost prezentă acum câteva săptămâni la conclavul prin care a fost ales Papa Francisc I. Aceasta a fost cea mai recentă corespondență realizată de Sanda pentru Digi 24 de la Vatican, jurnalista fiind prezentă în nenumărate rânduri la evenimente de importanță majoră pentru catolicism, care au avut loc la Vatican.

Pe Sanda Nicola o puteți urmări la Digi 24 în fiecare vineri seara, de la 19:30 în campania Raport de țară, dar și la pupitrul știrilor Digi 24.


 

 

0 Comentarii

 1. gaura neagra din oras spune:

  Te pomenesti ca la anii tai esti expert deja in probleme de regionalizare, politica; esti cea mai enervanta prezenta in fata camerei; nu ca persoana, ci pentru ca esti insistent sa fi vazut, laudat, ca si cum la 16 ani ai fi reporter tv, fara sa treci prin scoala presei. Ai pretentia sa te consideri corespondent; talent ai da mai e mult de invatat si mai lasa impresiile; ce am observat la tine e ca nu iti faci prezenta la orice eveniment ca si cum subiectele mai marunte sunt pentru jurnalistii locali, pe care probabil nu dai doi bani; si esti doar un copil, nici nu vreau sa stiu ce figurant vei fi peste 4, 5 ani. Poate ca ai ceva pile pe la Pro tv da nu esti rupt din soare in jurnalistica. Si tot ma intreb cum un barbat trecut de 30 de ani isi pierde timpu cu un pusti, care se joaca cu microfonu. Cum naiba ti au dat astia acces in institutii cand tu esti minor ?
  Ar trebui sa cugeti putin inainte sa mergi pe drumu asta. Faci bine da prea te dai in spectacol. O spun asa pentru ca urasc insistenta de a aparea in fata camerelor de filmat la orice eveniment.
  O zi buna!

 2. gaura neagra din oras spune:

  era sa uit: faci si documentare; pai atunci daca ai pretentia sa numesti fisierul video postat documentar si restu stiri tv si site ul vostru TELEVIZIUNE, inseamna ca dupa calculele tale, jurnalistii aradeni sunt niste epave care au facut degeaba o scoala. Sigur, cu internetu fiecare isi poate descarca un program de editare, si in cateva zile se apuca de montaje si gata E EDITOR COORDONATOR. Treaba nu ii asa. Nu esti vedeta daca apari alaturi de divele presei nationale sau de pipitele din show biz. Hai, bafta in continuare.
  Nu iti strica putin acid, ca sa te calesti.

 3. Bun acest punct de vedere, sunt fericit ca l-am remarcat si invatat. Felicitari pentru un articol distinct ce contine necesitate de curtoazie.

 4. retete usoare spune:

  Bun acest paragraf, sunt fericit ca l-am gasit si citit. Felicitari pentru un articol individual ce capata nevoie de interes.

Comenteaza