Vestul țării blocat în nămeți weekend-ul trecut

Începând de weekend-ul trecut, zăpada a început să cadă în cantități tot mai mari în vestul României. Autostrada Arad – Timișoara a fost blocata întreg weekend-ul deoarece echipajele de la deszăpezire au fost deplasate de situație.

Odată cu sosirea lunii decembrie, iarna și-a intrat pe deplin în drepturi, mai ales în vestul țării. Încă de sâmbătă, meteorologii au emis o avertizare tip cod galben de zăpadă și viscol care viza jumătatea vestică a României. De duminică dimineața însă, această avertizare a fost extinsă pentru toată țara, dar spre sfârșitul zilei meteorologii au ridicat-o de pe partea de vest a teritoriului.

Și de data aceasta, autoritățile au fost luate prin surprindere de capriciile vremii și așa se face că autostrada A1 Arad – Timișoara a fost închisă pe parcursul acestui weekend.

Autoritățile spun că traficul ar trebui să fie reluat cât de curând pe șoseua de mare viteză deoarece echipajele de la deszăpezire își vor putea face treaba acum. Cu toate acestea, nu doar drumurile din România au avut probleme.

De asemenea, mai multe drumuridin județul Arad au fost blocate temporar de zăpadă, însă nu s-au înregistrat alte evenimente neplăcute în acele zone. Spre seară, însă, după ce Aradul a ieșit de sub incidența codului galben emis de meteorologi, situația a început să revină la normal.

Ne amintim acum că și anul trecut în sezonul rece, mai multe drumuri au fost blocate de zăpadă, printre acestea și DJ 682 Arad – Sânnicolaul Mare pe tronsonul dintre Arad și Felnac.

Astfel de blocaje provocate de viscol vor avea loc în continuare dacă pe drumurile din câmp deschis nu se vor instala parazăpezi. Totuși unii participanți la trafic s-au resemnat și se mulțumesc cu situația actuală.

Am văzut cum s-a circulat în acest sfârșit de săptămână pe drumurile din județul Arad. Nici în alte zone din țară condițiile nu au fost mai bune, însă trebuie să realizăm că suntem doar la începutul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că anotimpul rece este abia acum începe.

 

0 Comentarii

Poti fi primul care comenteaza aici!

Comenteaza