„Decoded” la Arad. Tineri preveniți asupra pericolelor virtuale.

În această săptămână, peste 400 de tineri din Arad au participat la o piesă de teatru care i-a ajutat să înțeleagă la ce pericole se expun utilizând internetul.

La începutul acestei săptămâni a avut loc la Arad o acțiune de conștientizare a tinerilor de riscurile la care se expun utilizând internetul. Acestora le-a fost prezentată o piesă de teatru, iar la această acține au participat câteva sute de elevi din școlile arădene.

Piesa Decoded prezintă tinerilor misterele din spatele monitorului, iar

personajele sunt eroii din legenda homerică a Troiei, care pătrund în lumea contemporană pentru a ne împărtăși din înțelepciunea lor.

Astfel, actorii care au pus în scenă această piesă doresc să atragă atenția utilizatorilor de internet asupra riscurilor la care se expun.

Tinerii participanți par că au înțeles mesajul transmis prin intermediul piesei de teatru la care au participat. Rămâne acum de văzut în ce măsură vor aplica cele învățate.

Internetul are însă și o mulțime de părți bune. Acesta poate fi folosit ca o resursă imensă de informații și de sigur dacă se respectă intimitatea utilizatorilor, rețelele de socializare pot fi un real ajutor uneori.

Cu toate acestea de multe ori lucrurile iau o întorsură nefavorabilă și din obsesie sau o pasiune bolnavă, unele persoane ajung să comită fapte regretabile. Aceste persoane sunt numite hackeri și ei sunt adevăratele pericole de pe internet.

 

0 Comentarii

Poti fi primul care comenteaza aici!

Comenteaza