Pregătiri pentru Eurovision 2012. Vezi ce spun vedetele despre acest concurs!

Mandinga ne va reprezenta la Eurovision Song Contest 2012 desfășurat la Baku cu piesa Zaleilah. În timp ce unele vedete spun că acest concurs a reprezentat un punct important în carierele lor, altele au o părere proastă despre ceea ce a devenit Eurovisionul. 

România și-a desemnat reprezentantul la Eurovision 2012. Evident toți participanții și-au dorit să plece la Baku, însă în urma televotingului și a notelor juriului, pe locul 2 s-a clasat Cătălin Josan cu piesa Call my name, iar trupa Mandinga cu melodia Zaleliah a ocupat locul 1.

Prima semifinală a concursului, cea în care vom intra și noi, va avea loc în data de 22 mai și va transmisă de TVR, iar Marea Finală a Eurovision 2012 va fi în 26 mai.

Părerile vedetelor din România despre acest concurs sunt împărțite. Paula Seling, finalistă la Eurovision în 2010 spune că astfel a atins apogeul carierei ei, dar Alexandra Ungureanu este complet dezamăgită de ceea ce a devenit binecunoscutul concurs european.

Anul trecut România a fost reprezentată la Eurovision de către Hotel Fm cu piesa Change care s-a clasat abia pe locul 17 în finala de la Dusseldorf.  În 2010 Paula Seling și Ovi ne-au clasat pe onorabilul loc 3 cu melodia Playing with fire. În 2009, Elena Gheorghe care a interpretat melodia The Balkan girls s-a clasat pe locul 19 în finala concursului organizat la Moscova.