Parcul Copiilor nu va fi mutat. Unul nou va fi amenajat

După ce un adevărat scandal mediatic s-a creat pe tema mutării locației Parcului Copiilor, Primăria Arad vine cu lămuriri și spune că nimeni nu are nici o intenție în acet sens. Ba mai mult un nou parc destinat copiilor va fi amenajat în zona Parcului Europa. Iată ce spun reprezentanții Primăriei Arad: ” Constăm cu dezamăgire că  în numele unor organizaţii pretins „civice”, persoane cu scopuri şi activităţi evident  politice desfăşoară o campanie agresivă de dezinformare publică cu privire la proiecte ale Primăriei Municipiului Arad, cel mai recent atac fiind la amenajarea unui parc al copiilor în zona parcului Europa . Prin argumente deformate şi interpretări de rea-credinţă , aceste persoane se opun  realizării parcului, de aceea  sunt necesare următoarele precizări pentru corecta informare a opiniei publice :

 Primăria Municipiului Arad derulează procedura de achiziţie publică pentru studiul de fezabilitate privind amenajarea unui parc destinat copiilor pe malul Mureşului în continuarea Parcului Europa.

Este vorba de realizarea unui nou parc pe un teren în prezent neamenajat şi nepus în valoare, tema de proiectare şi celelate documente puse la dispoziţia proiectanţilor fiind foarte explicite şi clare în acest sens.

Necesitatea investiţiei şi oportunitatea amplasamentului  au rezultat în urma concursului de idei de amenajare urbanistică a malurilor muresului, derulat în vara anului 2011, dar şi urmare a numeroaselor solicitări venite din partea cetăţenilor care locuiesc în zona Praporgescu – Micălaca 300.

Primăria Municipiului Arad s-a preocupat constant în ultimii ani să asigurare condiţii pentru pentrecerea timpului în aer liber pentru copii arădeni, fiind amenajate peste 100 locuri de joacă şi facilităţi de sport în toate cartierele iar Parcul Copiilor din zona centrală a fost modenizat şi adus la standarde europene printr-o investiţie importantă în anul 2007-2008.”

Reprezentanții Mișcării Arădene spuneau că vor face un lanț uman dacă vor considera că Parcul Copiilor va fi în pericol. Spre liniștirea lor, dar și a cetățenilor, parcul nu va fi mutat, dar după cum spuneam și mai sus vom beneficia și de unul nou.

 

0 Comentarii

Poti fi primul care comenteaza aici!

Comenteaza