Exagerare pentru modernizare la Spitalul Judetean Arad

Situatie bizara la Spitaul Judetean Arad. Un medic a declarat in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean ca aparatul de radiografii din cadrul Sectiei de Ortopedie emite radiatii de sase ori mai mari decat limita impusa de lege si trebuie schimbat urgent. Dupa o zi, acelasi medic isi retrage declaratiile, spunand ca a fost luat de val. Consilierii judeteni aprobasera insa un proiect prin care spitalul va beneficial de 1.1 milioane de euro, bani pentru reabilitare.

Spitalul judetean din Arad solicita fonduri pentru a achizitiona noi aparaturi necesare pentru buna desfasurare a actelor medicale. Astfel, conducerea unitatii s-a adresat Consiliului Judetean Arad pentru acordarea unui credit in valoare de 1.1 milioane de euro.

Vazand ca nu reusesc ca ii convinga pe consilieri pentru a acorda aviz favorabil proiectului, unul din medicii prezenti la sedinta a luat cuvantul si a explicat cat de necesara este aceasta aparatura.

“Doza de radiatii administrata este de sase ori mai mare decat se prevede, iar aparatul este inca folosit pentru ca e indispensabil pentru interventii. Practic, ne aflam in sfera penalului si putem fi dati in orice moment in judecata” a declarat medicul Dan Fruja.

Reprezentantii spitalului infirma insa cele spuse de doctor, motivand actiunea acestuia ca fiind una cauzata de un exces de zel din partea cadrului medical. Sa vedem totusi care sunt problemele acestui aparat de radiografii.

De asemenea, directorul medical mai sustine ca nici personalul medical si nici pacientii nu se expun nici unui risc, prin utilizarea acestui aparat, din nou o declaratie contradictorie fata de cea acordata ieri de doctor. In spital mai exista insa un asemenea aparat pentru radiografii, insa acesta este nou si se afla in sectia de Chirurgie si este suprasolicitat. Astfel achizionarea unuia nou este absolut necesara.

Medicul Dan Fruje a revenit si astazi cu o declartie in care retrage cele spuse in sedinta consiliului judetean.

“Doza de iradiere a fost o exagerare, aparatul are aviz de functionare (…) Noi consideram ca aparatul nu are calitatea sa-ti dea o siguranta a interventiei chirurgicale. Totusi, a fost o afirmatie pe care nu o pot sustine, o exagerare in ideea de a obtine finantare.” a spus medicul dupa o zi de la prima declaratie.

Contactat si de echipa Stirilor XpressTv pentru un alt punct de vedere, medicul nu a mai dorit sa declare nimic. Astfel acesta a adus la cunostiinta consilierilor judeteni informatii a caror veridicitate nu este foarte certa.

In ciuda acestor evenimente, Spitalul Clinic Judetean din Arad va primi 1.1 milioane de euro, bani proveniti dintr-un credit al consiuliului judeten, din care maxim 100.000 de euro vor fi utilizati pentru aparatul de radiografii, atat de necesar.

 

0 Comentarii

  1. Pearl spune:

    Ovidiu Mimor, directorul Spitalului Judeţean Botoşani este decis să eel acţioneze een jdeacută pe preşedintele PNL Florin Ţurcanu cel care a făcut o serie de acuzaţii foarte grave astăzi eentr-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.Florin Ţurcanu i-a acuzat de furt pe Ovidiu Mimor şi Mihai Ţe2buleac, directorul Spitalului Judeţean şi respectiv preşedintele Consiliului Judeţean.„Ce2t stai la Putna la umbră şi bei vin rece nu ai timp să te ocupi de Spitalul Judeţean. cel cunosc pe Mimor mai bine ca voi. El se ge2ndeşte ce2nd pleacă de acasă ce2ţi bani face la cabinetul lui fără să dea chitanţă şi ce2t fură de la Spitalul Judeţean. Şi acum eemparte şi cu Ţe2buleac. Pe timpul PNL-ului eempărţea singur. La partid nu a dat niciun leu şi eemi asum acest lucru. PNL-ul nu a primit de la Mimor nici cotizaţia care trebuia să o dea pe lună”, a declarat astăzi Florin Ţurcanu.cen urma acestei declaraţii, Ovidiu Mimor s-a decis să eel acţioneze een jdeacută pe liderul PNL pentru calomnie şi să-i solicite daune morale een valoare de 100.000 de euro. Comunicatul de presă trimis de Ovidiu Mimor: Conform Ordinului MS nr 323/18 aprilie 2011 privind aprobarea Metodologiei si criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea spitalelor in functie de competenta si Ordinului MS nr 729/26 mai 2011 privind clasificarea provizorie pana la data de 31.12.2011 a Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati” Botosani in categoria a III a cu plan de conformare, in structura spitalului de categoria a III a este obligatorie existenta sectiilor de obstetrica ginecologie(cu specificarea de nivel minim II)neonatologie, pediatrie, psihiatrie cu asigurarea de personal si linii de garda pentru aceste specialitati.Conform acelorasi ordine nu avem voie sa infiintam sectii/compartimente noi, similare celor existente in unitati sanitare cu paturi din aceeasi localitate.Desi avem cabinete de obstetrica ginecologie si psihiatrie in cadrul Ambulatoriului Integrat, conform legislatiei mentionate nu putem asigura continuitatea prin linii de garda, conform afirmatiilor eronate facute de catre dl Dr. Oprisanu si dl deputat Turcanu.Prin afirmatiile facute dumnealor cauta sa dizinformeze atat populatia cat si cadrele sanitare.Afirmatiile calomnioase aduse la adresa managerului Spitalului Judetean de Urgenta “Mavromati” Botosani – dr. Mimor Ovidiu vor fi prezentate instantei de jdeacuta , solicitand despagubiri morale in valoare de 100.000 euro.CAND S-A MINTIT ATUNCI SAU ACUM ? CINE A MINTIT ? DE TOATE ACESTEA ESTE VINOVATA PRESA CA A SCRIS SI NU A STERS ACESTE DECLARATII !

Comenteaza