Cum a afectat Uraganul Sandy Statele Unite ale Americii?

Săptămâna trecută, coasta de est a Americii a fost măturată de uraganul Sandy, unul dintre cele mai mari cu care s-a confruntat continentul american. Acesta a produs atât pagube materiale însemnate cât și multe pierderi de vieți omenești.

Cu toții știm că puterea naturii este imensă și atunci când se dezlănțuie, face prăpăd. Asta s-a întâmplat săptămâna trecută în America unde Uraganul Sandy a măturat coasta de est. Peste 60 de milioane de oameni au fost afectați de acest fenomen extrem, iar 2 milioane de copii din 7 state nu au mers la școală.

Nici New York-ul nu a scăpat de furia uraganului Sandy. Aici mai multe spitale au fost evacuate, iar transportul public a fost serios dereglat. Metroul din metropola americană a fost închis pentru câteva zile și peste 10.000 de zboruri au fost anulate pe aeroportul La Guardia.

În această perioadă, America se pregătește pentru alegerile prezidențiale din 6 noiembrie. Acest uragan a stricat planurile politicienilor, dar Obama spune că nu asta e important acum, ci viețile oamenilor care au supraviețuit uraganului. Să vedem ce a mai declarat Barack Obama, actualul președinte al Statelor Unite ale Americii.

 

0 Comentarii

 1. un jurnalist spune:

  Am vizionat cateva materiale realizate de voi, pe youtube si pe site; nu sunt rele, dar exagerati cu numele de tv; ce ar fi daca toata lumea si ar face tv on line; toti sa fim jurnalisti; pana la urma ce rost ar mai avea o scoala de jurnalistica.
  Legat de reporter, ii inteleg preocuparea din timpul liber dar o cam duce la extrem; faptul ca mai mult isi face prezenta la evenimentele gen vizita unui ministru, vedete, regizori renumiti da dovada de snobism; nu se baga la orice creatie ca nu ii de nasu lui! se vede direct corespondent la nu stiu ce tv nationala. Toti oamenii de presa au inceput de jos, la un ziar local, apoi o tv locala si dupa la publicatii nationale sau tv puternicel; nu frate, asta micu deja se vede corespondent pro tv, si nici liceul nu l a finisat;

 2. un jurnalist spune:

  Apropo, cum de un minor are acces la institutii? sincroane cu purtatori de cuvant, politicieni, ba prezent si la rege la Savarsin, wtf? Astia de la faculta ajung la evenimente impreuna cu jurnalistii, in practica. Nu, asta micu, e la autostrada, la spitale, ba si la Carmen Bejan,la inmormantarea copilului, wtf?
  Interesant cu accesul, ramane un subiect de ancheta.

 3. Florina Maris spune:

  locuiesc in Canada sunt plecata din Arad , urmaresc de o vreme reportajele XpressTV si sunt mandra ca in orasul meu natal exista oameni pasionati care stiu sa faca un alt tip de jurnalism. Am simtit nevoia sa intervin datorita comentariului rautacios al „jurnalistului” si sa tin partea micutului reporter care este apreciat in randul comunitatii din care fac parte. Cat despre studiile de jurnalism.. nici nu credeam ca nu are… se descurca de minune in fata camerei de luat vederi. Acum inteleg „ingrijorarea” din randul „colegilor” lui. Din pacate asa e Romania, asta e unul din motivele pentru care am plecat din tara.. Nu va descurajati, sper sa aveti puterea de a trece peste sindromul de invidie si rautate generalizata din tara si sa vina vremea cand veti putea schimba ceva. Multumim Xpress TV ca realizati astfel de reportaje din Arad. Keep doing so…

 4. un fraier spune:

  pentru jurnalistul.. Mai bine ti ai ancheta cuvintele de jurnalist… WTF? Se vede ca atata poti esti un WTF..scarbos si invidios, plus ca m am saturat de inapti care imi polueaza mintea cu tampenile si prostia lor… asa zisi jurnalisti…. lingaii lu falca sau ai cui va da bani… Reporteru asta mic va da clasa la multi….

Comenteaza