Concurs canin weekend-ul trecut la Arad (Galerie Foto)

Weekend-ul trecut a fost dedicat cățeilor în municipiul Arad. A avut loc un concurs canin la care au participat peste 1 000 de patrupede care au dorit să demonstreze juriului de ce sunt în stare.

Concursul canin a fost organizat de CACIB și s-a desfășurat pe o perioadă de două zile la Parcul Chinologic Arad. Câinii, din peste 100 de rase au venit împreună cu stăpânii lor atât din țară cât și din străinătate. Numărul străinilor care vin la acest concurs crește de la un an la altul și este atât un motiv de bucurie pentru faptul că acest eveniment devine unul renumit în lumea canină, dar și un motiv de tristețe pentru că românii au concurență serioasă.

„Este o noutate foarte mare, dar din păcate este foarte neplăcută pentru că la ora actuală avem mult mai mulți străini decât români. Noi facem expozițiile și pentru străini, dar în special pentru românii noștrii care să vină să-și dovedească valoarea.” a declarat Gheorghe Schill, organizator al evenimentului pentru Digi24.

Pregătirea unui câine pentru un astfel de concurs necesită atât multă răbdare cât și un buget consistent alocat pentru acest lucru. Pentru a avea
o blană lucioasă și o dispoziție excelentă, patrupedul are nevoie de cea mai bună mâncare al cărei preț este bineînțeles destul de piperat. De asemenea pe lângă alte nevoi speciale cum ar fi: băi săptămânale, balsamuri, periaj sau chiar ședințe de cosmetică pentru câini,  patrupedele necesită săptămâni sau chiar luni de antrenament în care să învețe să defileze corect și să adopte o poziție bună de prezentare.

Concursul s-a încheiat cu premierea celor mai frumoși căței, iar premiile au constat în cupe, medalii, diplome și evident, mâncare pentru câini.

 

0 Comentarii

Comenteaza