Băsescu revine la Cotroceni. Vezi comunicatul integral trimis de CCR. (Actualizare)

În urma deciziei luate astăzi, 21 august 2012 de Curtea Constituțională a României reiese faptul că Referendumul Național din data de 29 iulie 2012 este considerat INVALID. Procedura de organizare a acestuia a fost respectată, însă nu s-a întrunit condiția de cvorum pentru ca scrutinul să fie valid, adică nu s-au prezentat la vot jumătate + 1 din populația României.

Actualizare!

Crin Antonescu a declarat că nu se va retrage de pe scena politică și nu va renunța nici la șefia PNL. „Nu mă retrag din politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis în realitate de majoritatea cetățenilor români. Eu mi-am luat angajamentul în fața expresiei voinței poporului.”  a declarat Antonescu la conferința de presă a PNL. De asemenea la întrebarea unui reporter, încă președintele interimar a spus că oamenii își pot manifesta cum doresc nemulțumirea față de decizia CCR, dar le recomandă să respecte legile. Cetățenii români își aleg formele prin care își apără drepturile, prin manifestări civile. Singura mea recomandare, ce cred eu dacă vreți, este că trebuie să fie legale.”  Ziua de astăzi a fost plină de alte declarații printre care acuze și multe alte lovituri atât la adresa lui Băsescu cât și a judecătorilor Curții Constituționale.

În momentul publicării acestei decizii în Monitorul Oficial, Traian Băsescu își va putea prelua scaunul de la Cotroceni și totodată atribuțiilr de președinte al României, iar Crin Antonescu va trebui să renunțe la interimat.

În rândurile următoare vă este prezentat integral comunicatul de presă oficial trimis de CCR:

„In ziua de 21 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.i) din Constitutia Romaniei si al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu majoritatea de voturi prevazuta de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotarat:

«1. Constata ca procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, a fost respectata.

2. Confirma rezultatele referendumului national din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central si constata ca din totalul de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au raspuns „DA” la intrebarea „Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?”, iar 943.375 (11.15 %) au raspuns „NU”.

3. Constata ca la referendum nu au participat cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, pentru ca referendumul sa fie valabil in conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului.

4. La data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului George – Crin Laurentiu Antonescu in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.

5. De la data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, domnul Traian Basescu isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de Presedinte al Romaniei.

Prezenta hotarare se prezinta Camerei Deputatilor si Senatului, intrunite in sedinta comuna.

Hotararea este definitiva si general obligatorie si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si in presa.»

Dezbaterea a avut loc la data de 21 august 2012 si la aceasta au participat: Augustin Zegrean, presedinte, Aspazia Cojocaru, Acsinte Gaspar, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Antoanella Motoc, Ion Predescu, Puskas Valentin Zoltan, Tudorel Toader, judecatori.”

Preluare comunicat: www.stirileprotv.ro

 

0 Comentarii

  1. Mathieu spune:

    Tu chiar ai impresia ca pe vreema cand dl Doctor era flacau cum spui tu, existau asemenea probleme in alimentatie?? Este evident ca fiind directorul Insitutului de Cercetari Alimentare face cercetari frecvente in domeniu. Ti se pare ca pe atunci cand invata dansul se vorbea peste tot de e-uri? Si, in concluzie, e normal sa spuna si lucruri stiute de zeci de ani, ca doar nu le inventeaza pe loc. In plus, as vrea sa vad cati dintre noi stiu sa foloseasca toti termenii chimici, biochimici si microbiologici pe care dansul ii foloseste cand scrie o carte sau, chiar mai mult, cand vorbeste la televizor si raspunde la intrebari fara sa aiba un proiector in fata! Asa ca pe mine nu ma convinge afirmatia ta cum ca citeste de pe net ca noi toti .

Comenteaza