Situația României la Jocurile Olimpice. Vezi aici un bilanț!

Jocurile Olimpice s-au încheiat, iar noi am făcut sinteza celor mai importante evenimente care s-au întâmplat delegației române care a plecat la Londra. Câte medalii au reușit să cucerească românii, dar și ce neplăceri au întâmpinat vedeți aici!

Anul acesta, Londra a fost gazda Jocurilor Olimpice. În perioada 27 iulie – 12 august, metropola a fost cel mai fierbinte punct de pe Pâmănt pe plan sportiv deoarece aici au venit cei mai buni sportivi din 204 țări. Lotul României a cuprins 105 sportivi care au obținut 9 medalii și astfel am ocupat locul 27 în acest clasament.

Pe departe cele mai tensionate și

discutate momente pentru România au fost cele de la gimnastică. În primul rând ne-am bucurat pentru echipa de gimnastică formată din Sandra Izbașa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar și Diana Chelaru care au obținut medalia de bronz. Apoi, toată lumea vorbea de marea reușită a Sandrei Izbașa care a cucerit medalia de aur la sărituri. Imnul României a răsunat atunci la festivitatea de premiere.

În finala de la bârnă s-au calificat Cătălina Ponor și Larisa Iordache, iar după evoluțiile tuturor participantelor, eram din nou pe podium. Cătălina Ponor avea bronzul, însă delegația Americii a depus contestație. Astfel sportiva lor, Alexandra Raisman care inițial se clasa pe locul 4 a urcat pe 3 și avea același punctaj cu Ponor. Nota lui Raisman de la execuție era mai mare și pe acest criteriu, arbitrii au făcut departejarea.

După o medalie suflată de americani, Cătălina s-a mobilizat pentru finala de la sol. În aceeași finală a intrat și Sandra Izbașa care a avut un exercițiu perfect până la ultima diagonală. Din păcate nu s-a ridicat destul de la sol și nu a reușit să aterizeze în picioare, lucru care a dus la o depunctare serioasă. Astfel cu un punctaj de 13,333, Izbașa a ocupat ultima poziție. Cătălina Ponor a avut un exercițiu curat și perfect de la cap la coada, însă arbitrii iau acordat doar argintul. Sala a huiduit la decizia lor, mai ales că prima poziție a fost ocupată de aceeași Alexandra Raisman care i-a luat Cătălinei medalia la bârnă.

Cătălina Ponor a declarat că se va retrage din sport, însă odată sosită pe meleagurile românești a spus că se va mai gândi la acest lucru deoarece declarațiile de la Londra au fost făcute la cald.

O altă evoluție fantastică la Londra a avut-o echipa masculină de sabie. După o semifinală la sânge cu Rusia în care au învins la diferență de doar câteva puncte, Rareș Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu și Alexandru Șirițeanu au fost învinși de Coreea de Sud în bătălia pentru aur. Cu toate acestea, sportivii sunt foarte fericiți că au putut aduce o medalie de argint României.

În total, România a obținut 9 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, să vedem care sunt celelalte, pa lângă cele de la sabie și gimnastică.

O altă medalie de aur a mai fost obținută de Alin Moldoveanu la tir, Alina Dumitru și Corina Căprioriu au cucerit argintul la judo, tot pe locul 2 s-a clasat și Roxana Cocoș la haltere, iar Răzvan Martin a obținut medalia de bronz la aceeași sport. Așadar lotul României s-a întors în țară cu 9 medalii obținute dintre care 2 de aur, 5 de argint și 2 de bronz.

Jocurile Olimpice de la Londra s-au încheiat în 12 august cu o festivitate impresionanță urmată și de câteva concerte. O zi mai târziu lotul nostru a sosit în țară și au fost invitați la Palatul Cotroceni unde președintele interimar și prim ministrul le-au acordat felicitări și medalii sportivilor și antrenorilor premiați la Londra.

Guvernul României a acordat premii în valuare de 5 milioane de euro sportivilor cu merite deosebite obținute la Londra. Locul 1 a fost premiat cu 70.000 de euro, locul 2 cu 56.000 de euro, iar locul 3 cu 42.000 de euro. Pe lângă aceste sume de bani, sportivii au primit și câte un autoturism.

 

0 Comentarii

  1. Taylor spune:

    Ești printre puținii bloeggri care au scris despre asta. Am mai citit aseară undeva, dar nu mai știu la cine. Iar despre TVR ar fi putut să pună și ei transmisia pe programul 1, că merita, nu pe tvr 2

  2. Jilliann spune:

    e pacat ca acordam aettnie meciurilor de fotbal care nu ne aduc nimic in afara de frustrari si dam uitarii o disciplina sportiva, cum este gimnastica, care ne-a adus atatea medalii de-a lungul timpului

  3. foarte frumos imi place ceva similar si exceptional este aici wzy.ro

  4. Seannob spune:

    Randomized study of the efficacy and safety of oral elderberry extract in the treatment of influenza A and B virus infections cialis on sale in usa

Comenteaza