Ministrul Transporturilor a verificat lucrările la Autostrada Nădlac – Arad (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare a fost prezent sâmbătă la Arad. A verificat stadiul lucrărilor pe Autostrada Arad – Nădlac și pe DN 79. Oficialul i-a mustrat pe constructori, fiind nemulțumit de cum evoluează lucrările.                                                                                                                                                                            

Vizita ministrului transporturilor, prezent sâmbătă la Arad, a vizat stadiul lucrărilor pe Autostrada Arad – Nădlac și DN 79. Primul popas al oficialului a fost pe tronsonul din spre Arad a viitoarei autostrăzi Arad – Nădlac. Reprezentanții firmei Alpin, realizatoarea tronsonului, susțin că lucrările sunt în grafic, dar plățile au o mică întârziere.

În momentul de față, pe acest tronson al autostrăzii se lucrează la execuția terasementelor și a podețelor, dar ministrul transporturilor susține că până la finele anului trebuie realizată și asfaltarea tronsonului.

Dacă reprezentanții firmei care se ocupă de realizarea lotului 2 al autostrăzii Nădlac – Arad au scăpat ușor, nu putem spune același lucru și despre firma Romstrade, constructorul celuilalt tronson. Doar 6.5% din lucrări au fost efectuate, lucru care l-a scos din sărite pe Alexandru Nazare.

Firma de construcții a avut mari probleme cu muncitorii deoarece aceștia nu și-au primit salariile. Reprezentanții Romstrade susțin că aceștia au fost plătiți inclusiv până în luna ianuarie, dar totuși mai au nevoie de personal. Întârzierile în execuție au mai fost puse și pe seama vremii.

Ministrul transportului dorește ca până la finalul acestui an, să se realizeze și asfaltarea acestui lot al autostrăzii, iar constructorii promit că se vor mobiliza.

Un alt obiectiv al vizitei ministrului a fost DN 79 Arad – Oradea. Lucrările sunt realizate în proporție de 80 %, iar până în mai 2012 acestea vor fi finalizate. Pentru a se mișca mai eficient, firma constructoare a avut nevoie de mai multe impulsuri din partea ministerului transporturilor, printre care și amenințarea cu rezilierea constractului.

 

0 Comentarii

  1. Disha spune:

    In Romania, tara tuturor plaibioitstilor unde guvernantii si inaltii demnitari nu stiu ce legi sa mai inventeze care mai de care facute in mare graba pe picior, prin care sa mai inventeze tot felul de taxe si impozite noi pe care tot romanul de rand trebuie sa le plateasca.Asta este ceea ce dansii tot lucreaza acolo sus.Nu conteaza ca iarna nu-i ca vara si ca nu au niciodata fonduri alocate pentru dezapezire sau pentru asfaltare.De scuze suntem satui domnilor, mai faceti ceva si pentru noi.

Comenteaza