Proteste duse la extrem la Bucuresti

            A treia zi de proteste s-a dovedit a fi una extrem de grea pentru fortele de ordine din capitala care cu greu au reusit sa tina cat de cat sub control multimea de oameni adunata in Piata Universitatii. Oamenii protesteaza pentru a arata sustinerea fata de medicul Raed Arafat, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Un alt motiv al furiei il reprezinta Legea Sanatatii care era sustinuta de Presedinte si conform careia SMURD-ul sa fie privatizat. Seful statului a renuntat la aceasta lege dupa ce oamenii s-au dovedit extrem de suparati si au inceput protestele. Cei care se aduna acum in strada, profita de ocazie si isi scandeaza toate of-urile.

                                      Proteste au avut loc in toata tara insa cel de la Bucuresti le-a intrecut pe toate. Aici oamenii au devenit violenti si au dat buluc peste fortele de ordine care ii pazeau in Piata Universitatii, iar apoi au inceput sa se indrepte spre Palatul Cotroceni. Protestatarii strigau lozincii la adresa Presedintelui („Iesi afara, javra ordinara”, „Noi suntem poporu’, jos cu dictatoru’ „, „Rusine, rusine, rusine sa va fie”). In urma acestor violente, mai multe persoane au ajuns la spital, iar altele la sectia de politie. Ba mai mult unii faceau declaratii conform carora ar fi fost agresati de jandarmi.

                Cu siguranta protestele nu se vor opri aici. Si la Arad se anunta un protest duminica, 15 ianuarie de la ora 17 in fata Primariei, insa un altul de o mai mare amploare va avea loc miercuri de la ora 17 in aceeasi locatie. Pana in momentul de fata 720 de persoane si-au aratat intentia de a participa la acest eveniment, pe o retea de socializare.  Detalii despre aceste evenimente veti gasi pe www.xpresstv.ro

                 Imagini video: Preluare Antena 3, sursa YouTube

 

0 Comentarii

Poti fi primul care comenteaza aici!

Comenteaza