Noul mers al trenurilor

Incepand de duminica, 11 decembrie a intrat in vigoare noul mers al trenurilor. Totodata rangurile acestora au fost schimbate asa ca ne putem lua la revedere de la vechile personale, accelerate si rapiduri. Din necesitatea alinierii transportului feroviar de călători la normele legislației europene în domeniu, dupa cum spune un comunicat postat pe site-ul societatii, si pe sinele romanesti vor circula trenuri cu denumiri diferite insa nu putem spune acelasi lucru si despre aspectul lor. Astfel PERSONALUL devine REGIO (R) , ACCELERATUL si RAPIDUL vor fi inlocuite de INTERREGIO (IR), iar INTERCITY (IC). CFR promite reducerea duratelor de parcurs ale trenurilor de rang superior pe anumite distanţe, noi legaturi directe cu trenurile IR si ne anunta ca tarifele la trenurile R si IC raman neschimbate, insa costul unei calatorii cu IR va fi cuprins intre tariful fostelor trenuri accelerat şi rapid. Detalii despre acest subiect veti gasi si jurnalul Stirilor XpressTv.

 

0 Comentarii

  1. Ramos spune:

    cencă odata şcoala rusă de film dă lecţii marilor coorpraţii cinematografice internaţionale si een mod special celei americane.Ce sa mai filmul este numai pentru cei ce eenţeleg genul.Nu vreau ca am comentarii la comentarii .Ar fi pierdere de timp.Urmariţi filmul, recomand din suflet de cinefil.

    • Aditya spune:

      Totul depinde de ruta.Acum doi ani se inrtazia mult pe ruta spre Ardela, dar spre Moldova/Bucovina mai deloc.Un personal(regio) Bucuresti,- Ploiesti- Buzau- Ramnicu Sarat si unde o mai duce e de tip vechi, cu sau fara geamuri si canapele rupte. Pe cand unul Bucuresti-Ploiesti-Campina-Brasov e de tip nou, cu aer condiditonat si tot tacamul.Cel putin asa am observat eu.In August anul trecut trebuia s-ajung in Radauti,dimineta eram in gara de Sud-Ploiesti si-mi spune doamna „are intarziere deja 180 de minute si vine de la Sofia, pana ajunge aici mai dureaza.Luati acceleratul (interegio-ul de acum)pana la Bacau si apoi personalul pana in Suceava. Ce sa fac?Asta am ales.In tren ma gandeam,ajung in Bacau si fug la informatii repede ca sa vad exact ce si cum, na, municipu, cred ca e si nod de legatura sa ma vezi alergand cu doua ghiozdane si injurand.Sa-mi ocup si loc, ca o fi de navetisti,acolo sa ma vezi.Ajung in Bacau si spre marea mea uimire, pustiu.Ma informez,gasesc si trenul, tras deja, pe linia moarta, ma urc,sa-mi ocup loc, ca doar o fi de navetisti si peste cateva minute pleaca…aproape gol.In tot vagonul eram eu, o familie si inca doua persoane (tot vagonul,nu compartimentul).Asa se prezentau si celelate. Bineinteles ca m-am schimbat de blugi direct acolo, nu m-am mai chinuit la baie, cu ajutorul unei esarfe si cu indemanarea si rapiditatea mea am reusit.Mi-am facut unghiile, am citit si am turbat de plictiseala pana la Suceava.Trenul nu era nici murdar,nici rupt,dar mi-aducea aminte de linia spre Slanic,din vremurile bune.

Comenteaza