Drumul Crucii a fost refăcut în Săptămâna Mare la Arad

70 de actori au refăcut în Săptămâna Mare la Arad Drumul Crucii lui Iisus Hristos pentru a aminti oamenilor de adevărata origine a Sărbătorilor Pascale.

În Săptămâna Patimilor, o trupă formată din 70 de actori amatori a pus în scenă actul răstignirii lui Iisus. Reprezentația dramatică a pornit din fața catedralei, a continuat pe Bulevardul Revoluției și s-a încheiat cu scena răstignirii în Piața Avram Iancu. Procesiunea poartă numele de „Drumul Crucii”  și are are drept scop rememorarea sacrificiului suprem făcut de Iisus Hristos.

Cei 70 de actori și-au intrat atât de bine în roluri încât spectacolul a fost extrem de greu de urmărit.  Scenele par șocante și au o încărcătură emoțională puternică, însă suntem asigurați că nimeni nu a fost rănit.

Chiar dacă spectatorii au fost informați încă de la început despre trucajele și figurațiile care vor avea loc, mulți dintre aceștia au izbucnit în lacrimi. Pe departe însă, cea mai impresionantă scenă a fost cea a răstignirii. Atunci, actorul principal a fost ridicat pe o cruce de lemn deasupra mulțimii.

Evenimentul de la Arad a luat o amploare impresionantă. De-a lungul traseului, tot mai multe persoane s-au alăturat manifestației și așa se face că la final au reușit să umple până la refuz Piața Avram Iancu.

După reprezentația de la Arad, grupul de actori și-a continuat turul și prin alte orașe ale țării.

 

0 Comentarii

Poti fi primul care comenteaza aici!

Comenteaza